Nyílt nap a gyermekvasúton: színes programok várják a látogatókat

Egy izgalmas családi programra hívja a budapestieket a Gyermekvasút vasárnap a Széchenyihegyi végállomáson. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint tíz és tizenhat óra között változatos programokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a kisvasút világával, emellett nosztalgiavonatok is közlekednek a vasútvonal felső szakaszán.

Interaktív élmények a gyermekvasútnál

A kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják a Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. A programok között szerepel jegykiadás, egyenruhapróbálás és kisfilmek nézése a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is kipróbálhatják magukat, betekintést nyerhetnek a váltókezelők munkájába és a jegyvizsgálók teendőibe. A kreatív foglalkozásokon saját jelzőt és vonatos üdvözlőkártyát is készíthetnek.

Járműbemutató és történelmi vontatójárművek

A gyerekek felszállhatnak a híres Mk45-ös mozdony, Bendegúz vezetőfülkéjébe, és megtekinthetik a Gyermekvasút legöregebb vontatójárművét, az 1929-ben gyártott lillafüredi motorkocsit is. Az állomás motorszínében egy alkalmi kiállítás is látható, ahol a kisvasút elmúlt 75 évének tárgyi és fényképes emlékeit állítják ki. A nosztalgia motorvonat ritka járművei, mint a kis szalonkocsi és a postakocsi is megtekinthetők.

Nosztalgia vonatok és menetrend

A hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomások között. Vasárnap külön díjszabással 40-50 percenként indulnak nosztalgiavonatok a széchenyihegyi végállomás és Virágvölgy állomás között. Ezeket a járatokat többnyire gőzmozdonyok továbbítják, de délben a lillafüredi motorvonat is megjelenik.

További információk

A részletes programokról és további tudnivalókról a www.gyermekvasut.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.