Fedezd fel Kelet-Magyarország turisztikai gyöngyszemeit

Fedezd fel Kelet-Magyarország turisztikai gyöngyszemeit!

A nyár közeledtével egyre többen vágynak arra, hogy új helyeket fedezzenek fel, és különleges élményekkel gazdagodjanak. A gyakran kevésbé emlegetett Kelet-Magyarország számos gyönyörű várost és természeti csodát kínál, amelyek felfedezésre várnak! De mi lenne, ha idén nyáron nem csak utasként vennél részt az utazásokon, hanem magad vezetnéd az autót? Ha még nincs jogosítványod, egy online kresz tanfolyam elvégzése kiváló alkalom arra, hogy felkészülj a vezetésre, és szabadon barangold be Kelet-Magyarországot!

Debrecen, a Kelet kapuja

Debrecen, Magyarország második legnagyobb városa, Kelet-Magyarország kulturális és gazdasági központja. A város gazdag történelmi múlttal és pezsgő kulturális élettel büszkélkedhet. Ha szereted a múzeumokat és a történelmi helyszíneket, Debrecenben nem fogsz csalódni.

 1. Nagytemplom: Debrecen egyik legismertebb látványossága, a Nagytemplom, amely a város jelképévé vált. A templom impozáns épülete és a kilátótoronyból nyíló panoráma felejthetetlen élményt nyújt.
 2. Déri Múzeum: A múzeum gazdag gyűjteménye, amely régészeti leleteket, művészeti alkotásokat és természettudományi kiállításokat foglal magában, minden korosztály számára izgalmas programot kínál.
 3. Nagyerdő: A város zöld szíve, ahol a termálfürdőtől kezdve a botanikus kertig számos kikapcsolódási lehetőség vár.

Hortobágy, a puszta varázsa

A Hortobágy Nemzeti Park Európa legnagyobb összefüggő füves pusztája, ahol a természeti szépségek mellett a magyar pásztorélet hagyományait is megismerheted.

 1. Kilenclyukú híd: A híres híd, amely a Hortobágyi Csárda mellett található, a puszta egyik szimbóluma. A hídon átkelve érdemes meglátogatni a csárdát is, ahol ízletes magyar ételeket kóstolhatsz.
 2. Hortobágyi Vadaspark: A vadasparkban őshonos magyar állatfajokkal találkozhatsz, mint például a szürkemarha vagy a rackajuh. A park remek programot kínál a családok számára is.
 3. Madármegfigyelés: A Hortobágy híres madárvilágáról, különösen a darvak vonulása idején. Érdemes távcsövet hozni, és részt venni egy vezetett madármegfigyelő túrán.

Nyíregyháza, a családok kedvence

Nyíregyháza számos attrakcióval várja a látogatókat, különösen a családokat. A városban található az ország egyik legnagyobb állatkertje, amely kihagyhatatlan élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 1. Nyíregyházi Állatpark: Az állatkert egyedülálló élőhelyeket kínál az állatoknak, és tematikus zónákra osztva mutatja be a világ különböző részeinek élővilágát. Az Ócenárium és az Afrika ház különösen népszerű a látogatók körében.
 2. Sóstói Múzeumfalu: A múzeumfalu a hagyományos magyar vidéki életet mutatja be. A korabeli épületek és berendezések között sétálva igazi időutazásban lehet részed.
 3. Aquarius Élményfürdő: A fürdőkomplexum különböző medencékkel, csúszdákkal és wellness szolgáltatásokkal várja a pihenni és szórakozni vágyókat.

Tokaj, a borvidék gyöngyszeme

A Tokaji borvidék nem csak a borkedvelők számára kínál felejthetetlen élményeket. A vidék gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és számos természeti szépséget is tartogat.

 1. Tokaji Múzeum: A múzeum a borvidék történetét és a borászat hagyományait mutatja be. A kiállítások mellett borkóstolókat is szerveznek.
 2. Rákóczi Pince: A híres pince és a mellette található Rákóczi udvarház a borvidék egyik legismertebb helyszíne. A pincelátogatás során megismerkedhetsz a borkészítés folyamatával és megkóstolhatod a legjobb tokaji borokat.
 3. Bodrog folyó: A folyón lehetőség van kajakozásra és kenutúrákra, amelyek során a természet közelségében pihenhetsz és feltöltődhetsz.

Miskolc, a sokszínű város

Miskolc, Észak-Magyarország nagyvárosa, sokszínű programokkal és látnivalókkal várja a látogatókat. A város környékén található barlangfürdő és a közeli Lillafüred különleges élményeket kínálnak.

 1. Miskolctapolca Barlangfürdő: Az egyedülálló termálfürdő barlangi medencéivel és melegvizes forrásaival különleges élményt nyújt. A barlangokban található medencékben pihenve valóban úgy érezheted magad, mintha egy másik világba csöppentél volna.
 2. Lillafüred: A Hámori-tó partján fekvő Lillafüred csodálatos természeti környezetével és történelmi látnivalóival várja a kirándulókat. A Palotaszálló, a Szent István-barlang és a kisvasút mind-mind felejthetetlen élményeket kínálnak.
 3. Diósgyőri vár: A vár történelmi kiállításai és rendezvényei visszarepítenek a középkor világába. A várkertben sétálva és a kilátóból nyíló panorámában gyönyörködve igazi időutazásban lehet részed.

Készülj fel az útra!

Ha kedvet kaptál a keleti országrész felfedezéséhez, érdemes előre felkészülni az útra. A jogosítvány megszerzése nagyszerű első lépés. Ha pedig ezen a vidéken is élsz, a Neon Autósiskola által kínált jogosítvány Debrecen városában remek lehetőség ehhez!

Kelet-Magyarország tele van rejtett kincsekkel és felfedezésre váró helyekkel. Az autós túrák lehetővé teszik, hogy szabadon, a saját tempódban ismerd meg ezeket a csodákat. Tanulj meg vezetni, és fedezd fel Magyarország keleti részének legszebb városait és természeti kincseit!